diumenge, 25 de novembre del 2012

Garrotxa 41 – Reus 19

Primera victòria, i de mèrit dels Teixons, davant del tercer classificat, el Reus, que es presentava com a un equip molt equilibrat i fort defensivament. No obstant, uns Teixons molt motivats van ser capaços de demostrar que les noves incorporacions estan agafant el ritme i que jugant com saben són capaços de guanyar a qualsevol equip a casa.

El partit, no obstant no començava massa bé pels Teixons, ja que al minut 3, en una jugada per davantera els reusencs deixaven l’oval a la línia de marca local, deixant el 0 a 5 al marcador, que no es va moure en la transformació. La mentalitat i ganes guanyadores dels Teixons feien que en la següent jugada després de recuperar la pilota en la sortida de mig camp i en fases consecutives de joc, forçant repetits cop de càstig dels visitants en un dels quals, a 5 metres en Pallàs aprofitant la seva força i sortint ràpid va posar la pilota dins la línia de marca per empatar el partit a 5. La transformació per part de l’Oscar no va poder deixar per davant els Teixons. Però només sortir del centre del camp els locals van recuperar la pilota i seguint amb el mateix joc intens per davantera, forçant els reusencs a cometre cops de càstig de forma continuada i altre cop en Pallàs, aprofitant un cop a 5 metres i a una badada en la defensa tornava a posar l’oval a dins la línia de marca per deixar per davant, ara si, als Teixons per 10 a 5, ja que els Teixons ja no tornaven a transformar. Així, en 15 minuts els Teixons remuntaven un partit que havia començat de forma complicada. A partir d’aquí el Reus que intentava jugar molt en davantera, ja que a la línia de tres quarts no tenia continuïtat ja que la pressió defensiva local els feia fer avançats de forma constant. Els locals seguien jugant amb molta continuïtat combinant joc de davantera amb tres quarts que els feia avançar controlant la pilota fins que a falta de deu minuts i després d’assetjar la línia de marca del Reus, un nou cop de càstig del Reus en Pallàs tornava a aprofitar la seva força per anotar la tercera marca local i la tercera en el seu compte particular per deixar el 15 a 5, que l’Oscar convertia en el 17 a 5. La resta de la primera part va seguir igual, amb bona defensa local, imprecisions en el joc a la mà dels visitants i superioritat de la davantera local, que feia que el control del partit i de la pilota fos dels garrotxins. Malgrat això, en una jugada aïllada, on els del Reus es van apropar a la línia de marca local, i malgrat la bona defensa dels Teixons, els visitants podien anotar prop de pals que deixaven el 17 a 12 al marcador i just transformar l’assaig, l’àrbitre xiulava el final de la primera part.
La segona part començava amb el domini local, que al minut 5 de la segona encara era més palesa amb l’expulsió d’un jugador visitant per placatge perillós sobre en Ramonet. Els 10 minuts de superioritat els van aprofitar els locals per seguir imposant la seva superioritat per davantera i van tornar a assetjar la línia de marca visitant, que veient-se impotents davant la superioritat local, jugaven al límit i cometien molts cops de càstig, en un d’ells a 5 metres en Pallàs sortia ràpid i anotava el seu quart assaig per posar el 22 a 12, que l’Oscar augmentava fins els 24 a 12  favor dels locals, aquest quart assaig representava el primer punt per bonus ofensiu pels Teixons. Amb la recuperació dels 15 homes per part del Reus es recuperava l’igualtat numèrica, però segui la superioritat dels Teixons, que en una jugada combinant davantera i trencat per tres quarts, van aconseguir descol·locar la defensa local i en una darrera fase amb la davantera  com si fos la línia de tres quarts l’Ivan aconseguia la seva primera marca des de que és Teixó per avançar els locals per 29 a 12, que com a premi ell mateix intentava transformar sense èxit. Els Reusencs van intentar recuperar el control del partit posant més pressió en defensa, però a falta de 10 minuts una recuperació de pilota al mig del camp per part de l’Ivan, ell mateix corria cap a la línia de marca superant la línia de tres quarts i el 15 visitant amb un refús i acompanyat per en Baldó i en Ramonet entrava a la zona d’assaig per fer la seva segona marca del partit i posant el 34 a 12, que l’Oscar arrodonia amb la transformació deixant el 36 a 12. El Reus va intentar posar pressió al Garrotxa per intentar assolir els 4 assajos que els donés el punt bonus ofensiu, però tot i la pressió visitant sobre la defensa local els Teixons amb molt esforç defensiu van mantenir els atacs sobre la línia de 5 metres el 7 o 8 ocasions, fins que després de l’expulsió d’en Suquet per reiteració de cops de càstig, deixava els garrotxins amb 14 homes sobre el camp i el Reus aprofitava per fer la seva tercera marca que deixava el 36 a 17, que el xutador reusenc transformava en el 36 a 19. Tot i que els visitants seguien intentant posar pressió en l’atac del Garrotxa, una bona obertura als tres quarts, que van moure la pilota molt ràpid fins a en Curba que amb un eslàlom evitant 4 defenses va córrer des de la línia de 40 metres visitant fins a plantar l’oval a la línia de marca visitant per deixar el definitiu 41 a 19. Poc després de treure del mig del camp, l’àrbitre xiulava el final del partit que representava la primera victòria del Garrotxa RC.